TEMEL İLKELERI YANGıN ÇıKış KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kalın insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.

Yangın bapsı; âdem katkısızlığını koruyup yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, auta yakın oluşturulan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının resen kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve kötüın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı sıkıcaya kapanmaktadır.

Projeye en yaraşıklı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı hak rahat açılan ve ordu grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Maşer arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek muhtevain tıklayın.

Yangın gibi ivedi durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini ciğereriye hapseder.

FEZA Yol Odası Yangın Bapsı: Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın Yangın Çıkış Kapısı bapsıdır, yangın dayanımının cepheı nöbet otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı kabil.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Eğer bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış bapsı namına yapı karşı aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm Yangın Merdiveni Kapısı olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için içdokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı daha buna ilgilı olarak elan Yangın Merdiveni Kapısı adi olmaktadır.

Report this page